Wat is een Learning Management Systeem?

 

TheLearning LAB is een bureau dat eLearning-cursussen ontwerpt en sinds de oprichting van het bedrijf eLearning-cursussen van hoge kwaliteit produceert.

Vanuit het hoofdkantoor in Zürich bedient TheLearning LAB klanten in heel Europa en over de hele wereld met zijn flexibele eLearning cursusontwerpservice, die kan worden aangepast aan de behoeften van elk bedrijf of organisatie.

 
 

Wat is een Learning Management Systeem?

Een Learning Management System (LMS) is een online platform dat u en uw team helpt bij het maken, aanbieden en beheren van eLearning-cursussen. Het LMS fungeert als een centraal punt waar je al je content, lessen, interacties, beoordelingen, deadlines en meer in één keer kunt beheren.

Het kan ingewikkeld zijn om op te zetten - je moet meestal ontwikkelaars inhuren om aangepaste cursusplatforms te maken - maar als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je je LMS gebruiken om allerlei soorten eLearning-tools te maken.

Een leermanagementsysteem biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele methoden. Het biedt leerkrachten bijvoorbeeld een krachtige toolkit waarmee ze snel inhoud kunnen organiseren en leveren. Omdat ze webgebaseerd zijn, hoeven ze niet geïnstalleerd te worden op de computer van elke gebruiker; in plaats daarvan hebben gebruikers toegang via hun browser, waardoor ze zeer toegankelijk zijn.

Met LMS hebben studenten volledige controle over hun voortgang, in tegenstelling tot meer traditionele leeromgevingen waar studenten op specifieke tijden naar de les moeten komen of het risico lopen achterop te raken bij hun medestudenten als ze een opdracht of twee missen.

En als je een gehoste oplossing zoals TheLearning LAB LMS gebruikt, zijn er geen kosten verbonden aan implementatie of onderhoud; alles is inbegrepen in één maandelijks bedrag.

 
 

Hoe werken learning management systemen?

Een leermanagementsysteem (LMS) is software waarmee je

elearningtrainingen kunt maken, geven, volgen en meten. De meeste zijn webgebaseerde systemen waarmee je cursussen kunt maken met verschillende eLearning tools en content, waaronder interactieve simulaties en video.

Ze stellen opvoeders ook in staat om in realtime met cursisten te communiceren door documenten, links of opdrachten te delen. Een goed LMS zoals TheLearning LAB automatiseert administratieve taken zodat u zich kunt concentreren op het leveren van kwaliteitstraining aan uw werknemers in een gebruiksvriendelijk formaat.

Terwijl cursisten eLearning-modules doorlopen die zijn ontworpen met specifieke leerdoelen, krijgen ze onmiddellijk feedback terwijl ze met hun cursus bezig zijn en kunnen ze hun vooruitgang in de loop van de tijd volgen.

 
 

Soorten leermanagementsystemen

Traditioneel LMS

Dit zijn misschien wel de oudste eLearning platformen die er zijn. Ze dateren van tientallen jaren geleden, toen het nog gewoon fysieke stukken papier waren die cursusinformatie organiseerden en de aanwezigheid van studenten bijhielden.

Cloud-gebaseerd LMS

Een cloudgebaseerd leermanagementsysteem is een webgebaseerd leermanagementsysteem dat op abonnementsbasis wordt aangeboden. Ze zijn een trendy optie onder eLearningbedrijven omdat ze tal van voordelen hebben ten opzichte van traditionele LMS.

Deze omvatten lagere IT-kosten, minder te beheren en te bedienen, schaalbaarheid, lagere hostingkosten en snellere creatietijden.

Zelf gehost LMS

Met een zelfgehost LMS heb je volledige controle over welke functies beschikbaar zijn op je elearning platform en kun je gemakkelijk nieuwe functies toevoegen. Je krijgt al deze voordelen zonder maandelijkse kosten. Het nadeel is dat je technische expertise nodig hebt om je systeem op te zetten, te onderhouden en wijzigingen aan te brengen.

Zakelijk LMS

In een leeromgeving in een bedrijf is een Learning Management System (LMS) software die al het leermateriaal namens je bedrijf opslaat, organiseert en bijhoudt. Bedrijven gebruiken een LMS om ervoor te zorgen dat hun werknemers op één plaats toegang hebben tot alle nodige informatie.

 
 

Hoe kies je het beste LMS: 6 factoren om te overwegen

Het kiezen van het juiste learning management system (LMS) voor jouw behoeften is geen gemakkelijke taak, zeker niet als je alle factoren in overweging neemt die je beslissing zouden moeten beïnvloeden. Om te beginnen met het kiezen van het beste LMS, zijn hier 6 factoren om te overwegen.

1.     Hoe gemakkelijk is het om nieuwe cursussen te maken? Een LMS moet uitgebreide opties bieden om cursussen te maken. Als je bijvoorbeeld verschillende leerpaden wilt aanbieden op basis van de doelen of prestatieniveaus van studenten, dan heb je een LMS of eLearning Platform nodig waarmee je aangepaste versies van bestaande modules kunt maken.

2.    Je moet ook nadenken over hoe lang het duurt om een nieuwe elearning cursus te ontwerpen. Als je van plan bent om elk jaar verschillende programma's te lanceren, dan wil je waarschijnlijk een LMS of eLearning Platform dat niet te veel inspanning vraagt.

3.    Integreert het met andere elearning platforms? Het lijkt misschien een kwestie van gezond verstand, maar je ideale LMS of eLearning platform moet naadloos samenwerken met andere tools in je workflow.

4.     Hoe gaan gebruikers om met het elearningplatform? Bij het maken van eLearning cursussen is snelheid essentieel-je moet geen tijd verspillen met wachten tot gebruikers processen voltooien die gemakkelijk geautomatiseerd kunnen worden.

5.    Wat voor ondersteuning biedt het? Ondersteuning is belangrijk als je van plan bent om een LMS of eLearning platform te gebruiken voor de opleiding van werknemers. Zorg ervoor dat het gekozen systeem 24/7 klantenservice biedt, zodat vragen snel en efficiënt worden beantwoord.

6.     Welke rapportagefuncties heeft het? Op een bepaald moment wil je waarschijnlijk zien hoe goed je eLearning programma presteert. Zoek naar een LMS of eLearning platform dat gedetailleerde rapporten biedt, zodat je de betrokkenheid, het voltooiingspercentage en nog veel meer kunt volgen.

 
Previous
Previous

Effectieve eLearning-scenario's ontwerpen

Next
Next

Principes van het ontwerpen van leerervaringen