Hoe je de kracht van e-learning video's kunt gebruiken om de betrokkenheid van leerlingen te vergroten

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Dit beroemde gezegde is iets dat de meesten (zo niet iedereen) van ons wel kennen. Het benadrukt de kracht van e-learning video. Zelfs statische beelden zijn krachtiger dan alleen tekstuele inhoud. Bovendien is het een bewezen feit dat het menselijk brein e-learning video en afbeeldingen veel sneller verwerkt dan tekst.

Onze vraag aan jou is: als een statisch beeld meer zegt dan duizend woorden, hoeveel kan een perfect uitgevoerde eLearning-video dan zeggen?

Als je je werknemers een boeiende training wilt geven, is het gebruik van een whiteboard, klaslokaal of tekstboek in onze moderne wereld niet meer voldoende. Je moet een uitgebreide digitale trainingsstrategie ontwikkelen om de gewenste resultaten te behalen en daarvoor heb je een betrouwbaar bureau nodig met een team dat weet wat het doet. Hier bij TheLearning LAB hebben we 15 jaar ervaring en we hebben nog lang geen gebrek aan nieuwe ideeën!

De overgang van klassikaal leren naar videogebaseerde digitale training is makkelijker gezegd dan gedaan. Er moeten veel pijnpunten worden aangepakt voordat je video met succes kunt gebruiken om de betrokkenheid van leerlingen te verbeteren, en het begint met beslissen welke inhoud je wilt overbrengen aan je leerlingen voordat je je gaat bezighouden met de details van het ontwerp en de video. Ben je klaar om te ontdekken hoe wij de magie van eLearning toepassen? Lees verder om erachter te komen!

 

Video is een krachtig hulpmiddel voor eLearning als het optimaal wordt gebruikt.

 

Besteed ruim de tijd aan het ontwikkelen van de inhoud

De inhoud die je in je cursus stopt, bepaalt het succes van je eLearning initiatieven. Haast je niet om het programma af te leveren, maar betrek liever alle relevante belanghebbenden bij de ontwikkeling van strategische en uitgebreide digitale opleidingsinhoud. Als je geen interne resources hebt, kun je overwegen om een bureau in te huren (zoals TheLearning LAB)!

Ons team, hier op het hoofdkantoor van TheLearningLAB in Genève, Zwitserland, kan bogen op meer dan 15 jaar ervaring, variërend van het creëren en onderhouden van eLearning-oplossingen tot het assisteren van instellingen bij het cureren van content. Dit omvat het ontwerpen van animaties, video's, course branding, mascottes en nog veel meer. We hebben het allemaal gedaan en gezien!


Gebruik de juiste mix van digitale bronnen

Als we het over eLearning hebben, zijn de opties onbeperkt. Je kunt kiezen voor dingen zo eenvoudig als het gebruik van een pdf-bestand om inhoud te leveren, tot het gebruik van animaties of een video die een levensecht scenario uitbeeldt. Een fantastische contentbooster om waarde toe te voegen aan een cursus is een die tweewegcommunicatie mogelijk maakt, een directe lijn tussen de persoon die de content levert en de cursist. Dit kan in de vorm van geplande webinars, sessies op Facebook Live, of het gebruik van forums om directe feedback te krijgen en om lerenden te laten communiceren met docenten en gastsprekers.

Het geven van een eLearning-cursus aan lerenden zou nooit onpersoonlijk moeten aanvoelen als UX-design goed is gedaan, maar zelfs dan - het opnemen van een aantal live-sessies om de mal te doorbreken is over het algemeen een welkome afwisseling, zelfs in de beste cursussen! De voordelen van tweerichtingscommunicatie zijn legio. Zo kun je bijvoorbeeld directe feedback krijgen van cursisten over welke concepten ze moeilijker vinden, zodat je je videogebaseerde curriculum voortdurend kunt herzien en optimaliseren om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten als er zich problemen voordoen.


Gebruik verschillende videotypes voor lezingen

Dit punt is nauw verbonden met het vorige; videocontent kan in vele vormen worden geleverd, waaronder (maar niet beperkt tot) PowerPoint-gebaseerde vertellingen, een headshot-stijl video, een screencast, volledig geanimeerde video, enz. Een succesvol eLearning programma is een programma dat gebruik maakt van talloze opties, omdat dit de betrokkenheid hoog houdt en dus een grotere kans heeft om de doelstellingen te bereiken. Afwisseling voorkomt verveling en verveling is de grootste barrière voor de betrokkenheid van uw leerlingen.

Digitale training is niet "alleen maar video", het concept zit vol vertakkingen die worden geperfectioneerd door het gebruik van een combinatie van middelen; een leerling video na video voorschotelen van iemand die eentonig tegen hem praat, zal hem nooit boeien, terwijl een animatie gevolgd door een geweldige, boeiende voordracht de truc zeker zal doen!


 

Video-first LMS for eLearning: LMS LAB.

We identificeren de vele facetten en fijne kneepjes van uw cursusdoelstellingen en bedrijfswaarden, en we presenteren ze aan uw leerlingen op een manier die zowel boeiend als memorabel is.


Houd de video's kort en bondig

Er is nog geen definitief antwoord op de vraag wat de ideale lengte van een video is; zelfs onderzoekers zijn er nog niet uit. Een onderzoek door onderzoekers van MIT concludeerde bijvoorbeeld dat de ideale videolengte minder dan 6 minuten is. De resultaten werden verkregen uit een dataset van 6,9 miljoen videosessies, dus dat is zeker een maximale videolengte om in gedachten te houden! Een ander onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Wisconsin-Stout, vroeg studenten welke videolengte hun interesse levend houdt gedurende de digitale trainingssessie. De meerderheid van de studenten was geïnteresseerd in sessies die niet langer dan 15 minuten duurden, wat duidelijk aantoont dat kort en krachtig een belangrijk concept is voor video!

De oplossing voor dit UX-probleem kan zo simpel zijn als het opdelen van lange videolessen in een reeks video's van niet meer dan 10-15 minuten die samen een module vormen. Of je kunt verschillende combinaties van videotypes gebruiken om de leerling geïnteresseerd te houden tijdens diepgaandere videosessies van 30 minuten of meer. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van 3D motion design om een saaie video van een docent te veranderen in een boeiende video met visuals die over het scherm vliegen!


Gebruik transcripties en bijschriften

eLearning mag nooit ontworpen worden met slechts één type lerende in gedachten. Niet iedereen is een visuele leerling die graag video's bekijkt, of een auditief gericht persoon die van podcasts houdt. Aangezien je platform waarschijnlijk gebruikt zal worden door mensen met verschillende voorkeuren en leerstijlen en met verschillende niveaus van begrip van de gepresenteerde onderwerpen, moet je inclusief zijn en de inhoud voor iedereen toegankelijk maken.

Door transcripties en voice-overs aan te bieden als aanvulling op tekst en video kan iedereen de inhoud begrijpen en er volledig van profiteren, of ze nu een gehoor- of gezichtsbeperking hebben, een bepaalde leerstijl prefereren of gewoon meer zin hebben in één soort inhoud op een bepaalde dag!


Ontwerp, ontwerp, ontwerp!

Naast de inhoud is het ontwerp van het eLearning programma een belangrijk kenmerk dat het succes van je programma zal bepalen. Wat voor de niet-ingewijde misschien triviaal lijkt, zoals de achtergrondkleur, de belichting, de lettergrootte, het lettertype dat in de video wordt gebruikt en zelfs de lichaamstaal, de kleding en de stijl van de spreker die de lezing geeft, zijn allemaal potentiële doorslaggevende punten voor de ervaring van de cursist. Deze dingen bepalen de mate van betrokkenheid van de deelnemer en hoe goed hij of zij de informatie heeft ontvangen en profijt heeft gehad van het programma. Sommige van de bovenstaande dingen worden opgepikt door het onderbewustzijn en kunnen de motivatie beïnvloeden zonder dat ze ooit door de bewuste gedachten van de deelnemer gaan.

 

Dynamische video verhoogt de betrokkenheid van leerlingen en het behoud van kennis

 

Bij TheLearningLab besteden we veel aandacht aan de UX van de content om ervoor te zorgen dat deze de hoogste mate van betrokkenheid genereert. Met meer dan 15 jaar ervaring weet ons bureau precies wat werkt.


Blijf herhalen en herhalen

Zodra je het eLearning-programma met succes hebt ontworpen, kun je die broodnodige pauze nemen. De komende maanden hoef je niets te doen omdat de werknemers blijven leren van het digitale trainingsmateriaal.

Oké, ik maak een grapje. Denken dat eLearning kan worden geproduceerd, uitgebracht en nooit meer naar omgekeken is erg kortzichtig. De wereld waarin we leven verandert in een ongelooflijk tempo en dingen veranderen. Daarom is het van vitaal belang om te blijven evolueren. Als je achterover leunt en ontspant, zul je worden achtergelaten door een industrie die draait om groei en ontwikkeling, en het inhalen zal niet gemakkelijk zijn.

Blijf rondkijken, kijk welke veranderingen er zijn opgetreden in je werkomgeving of de informatie waarop je de lessen hebt gebaseerd, en blijf de cursus bijwerken. Je moet ook de feedback van je werknemers serieus nemen en de nodige wijzigingen aanbrengen in je video's als iets niet werkt. Als je dat niet doet, loop je het risico dat de betrokkenheid afneemt. Vergeet niet dat we het hadden over tweerichtingscommunicatie; je leerlingen moeten zich gehoord voelen.


Was dat nuttig voor je?

In dit artikel hebben we je alles verteld over hoe je de kracht van video's kunt gebruiken om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten. Als je meer wilt weten over video's, aarzel dan niet om ons eerdere artikel over het ondertitelen van e-learning video's te lezen. Zoals we al eerder zeiden, is de e-learningsector booming. Zowel onderwijsinstellingen als bedrijven zetten alles op alles om digitale leerinhoud te ontwikkelen om de vaardigheden van hun werknemers te verbeteren of hun gemeenschap te onderwijzen.

Als je dus niet op de kar springt, loop je het risico de concurrentie voor te blijven. Conformiteit is niet helemaal verkeerd, zolang je maar onthoudt dat het toevoegen van een vleugje innovatie ook een must is. Bij TheLearningLab zorgen onze creatieve en inclusieve benadering van e-Learning ervoor dat kennis eenvoudig te verwerven en moeilijk te vergeten is, wat betekent dat het voordeel voor de cursisten echt is en dat de resultaten meetbaar zijn. Geef uw cursisten de best mogelijke kans op succes!

Wil je een GRATIS workshop? Wees er snel bij en laat het ons weten, we springen er graag in en gaan aan de slag!

Neem contact met ons op nu en zie je concept veranderen in een volwaardige bron waar leerlingen hun tanden in kunnen zetten - of stuur ons een bericht om ons te laten weten welk(e) onderwerp(en) je als volgende behandeld wilt zien!


Previous
Previous

Verhoog uw winst met eLearning: 5 belangrijke feiten

Next
Next

eLearning quizzen: De how-to's