Hoe kan TheLearning LAB scholen en universiteiten helpen om hun leerervaring te verbeteren?

In de snelle, veeleisende wereld van vandaag is het niet verwonderlijk dat veel docenten en professoren hun traditionele lesmethoden willen aanvullen met moderne technologie.

De uitdaging om het juiste elearning platform te vinden kan echter moeilijk zijn.

Er zijn verschillende online elearning platformen om uit te kiezen, en elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen, wat de keuze erg verwarrend maakt. Dit artikel zal je helpen om het juiste elearning platform te vinden dat aan jouw specifieke behoeften voldoet, door enkele van de populairste platforms in de sector te bespreken.

Belangrijkste kenmerken van een Elearning Platform voor scholen en universiteiten

De beste eLearning platforms hebben een uitgebreide lijst met functies in hun systeem. Vaak concurreren ze met een groot aantal andere aanbieders, dus is het belangrijk dat ze kunnen pronken met hun meest waardevolle functies.

Hier zijn enkele belangrijke:

  • Aangepast leertraject - sommige systemen maken het makkelijk om aangepaste modules te maken.

  • E-mailintegratie - studenten terug laten antwoorden via e-mail of via discussieborden is een geweldige manier om interactie te bevorderen.

  • Video-integratie - video's opnemen in je platform kan je cursus interactiever maken.

  • Afspelen van media - als je video integreert, heb je een systeem nodig dat gemakkelijk verschillende mediaformaten kan afspelen.

  • Rapportagetools - er moeten rapporten zijn die je kunt draaien over de voortgang van leerlingen en over het gebruik van programma's. Deze tools vertellen je wie welke programma's heeft gebruikt en hoeveel tijd erin is gestoken. Deze tools vertellen je wie welke programma's heeft gebruikt en hoeveel tijd erin is gestoken.

  • Taalondersteuning - niet alle programma's zijn gelijk als het gaat om ondersteunde talen. Controleer welke ondersteuning je aanbieder biedt voor meerdere talen voordat je je aanmeldt. Taalondersteuning gaat vaak verder dan alleen tekst. Het kan ook gaan om voice-overs voor cursussen die bedoeld zijn voor begrijpend luisteren in plaats van lezen.

  • Cursusarchieven - archieven kunnen gezien worden als manieren voor leraren om inhoud te delen. Soms zijn deze archieven beperkt in grootte (bijvoorbeeld tot 100MB) of moet iemand anders toestemming geven om ze te gebruiken. Het is het beste om beide te controleren voordat je je inschrijft.

  • Toegankelijkheid Desktop App - soms wil je onmiddellijk toegang wanneer je een cursus aanmaakt of een bestaande cursus bewerkt.


Voordelen van Elearning Platforms voor scholen en universiteiten in 2022

Enkele van de voordelen van Elearning Platforms voor Scholen en Universiteiten zijn de volgende:


1) Elearning Platforms maken onderwijs op afstand mogelijk

Omdat eLearning-platforms webgebaseerd zijn, zijn ze toegankelijk vanaf elke plek waar een internetverbinding is. Dit betekent dat leerlingen hun informatie thuis of op het werk kunnen krijgen, op voorwaarde dat ze een laptop of desktopcomputer hebben. Hierdoor hoeven leerlingen niet alleen niet meer naar school, maar worden de klassen ook kleiner en is er meer één-op-één onderwijs met docenten mogelijk. Studies tonen aan dat onderwijs op afstand de uitval van studenten vermindert en de algemene retentie verhoogt omdat studenten die niet gemotiveerd genoeg zijn om elke dag naar school te gaan, meer geneigd zijn om online lessen te volgen.


2) Elearning Platforms bieden flexibiliteit

Met e-learningplatforms zoals TheLearning LAB kunnen leerkrachten elke online inhoud of cursus creëren die ze maar willen. Ze kunnen gemakkelijk virtuele klaslokalen creëren met interactieve discussieborden en presentaties uploaden die tekst, audio of video bevatten. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen docenten overal ter wereld werken en kunnen studenten in hun eigen tempo leren. In plaats van moeite te doen om colleges te laten passen in hun drukke agenda's, kunnen studenten inloggen wanneer het hen uitkomt - of het nu 's ochtends vroeg voor het werk is of 's avonds laat na een lange dag.

eLearning Agentschap - elearning platform


3. Elearning Platforms Inhoud blijft fris

Omdat elearningcursussen voortdurend worden bijgewerkt als er nieuwe informatie beschikbaar komt, is je materiaal altijd relevant, ongeacht hoe lang geleden je het hebt geschreven. Aangezien veel mensen deze e-learning cursussen gedurende een langere periode gebruiken, kan ouder materiaal ook opnieuw in beeld komen als een student later in je onderwerp begint te studeren. Je bent nooit klaar met bijwerken!


4. Elearning Platforms verbeteren kennis

Het meest voor de hand liggende voordeel van eLearning is dat het 24/7 toegang biedt tot kennis. Je hebt toegang tot je eLearning-cursussen wanneer je ze nodig hebt, waardoor het gemakkelijk is om vaardigheden te verbeteren in je vrije tijd. Bovendien geeft eLearning werknemers en studenten vrijheid over waar ze van leren, wat betekent dat docenten niet langer een les precies zo hoeven te geven als de bedoeling is. Als een leerling bijvoorbeeld tijdens de les een vraag stelt over een aspect dat niet in het lesboek staat, maar wel in een online cursus op school, heeft iedereen er baat bij om over die informatie te leren.


5. Elearning platformen verlagen kosten

Met online onderwijs zijn er geen geografische grenzen - studenten kunnen nu van overal leren. Hierdoor kunt u niet alleen besparen op transportkosten, maar krijgt u ook toegang tot een grotere pool van gekwalificeerde kandidaten die anders misschien buiten uw bereik lagen. Online lessen kunnen ook een meer gepersonaliseerde leerervaring bieden door rekening te houden met roosters en niveaus van studenten, wat meer flexibiliteit biedt dan de meeste traditionele leervormen. Tot slot kun je bij online lessen op- of afschalen op basis van de vraag, waardoor het makkelijker wordt om je lesrooster aan te passen als dat nodig is.


6. Elearning platforms maken leren leuk

Het is geen geheim dat e-learning tools een geweldige manier zijn om je leerlingen te betrekken. Interactieve elementen zoals video, audio, quizzen, samenwerking, games en gamification voegen een element van plezier toe aan het leren dat de meeste klassikale ervaringen gewoon niet kunnen evenaren. Nu leerlingen in de 21e eeuw (en hun kortere aandachtsspanne) steeds meer gewend zijn aan draagbare apparaten dan aan tekstboeken, is het logisch dat scholen online onderwijs omarmen om bij te blijven met de veranderende onderwijsmethoden. Door een interactief element toe te voegen aan traditionele onderwijsmethoden, maak je leren leuk - waardoor ze terug zullen komen voor meer!


7. Elearning Platforms bieden personalisatie

Voor scholen die hun toegankelijkheid willen vergroten, kunnen eLearning-platforms het makkelijker maken om zich te richten op zowel leerlingen die extra aandacht nodig hebben als leerlingen die liever in hun eigen tempo leren. De beste eLearning-platforms stellen docenten in staat om de inhoud op te delen in kleinere segmenten, in plaats van hen te dwingen om informatie in een lineair formaat te geven. Dat geeft docenten meer flexibiliteit in termen van pacing en geeft studenten met verschillende leerstijlen of kennisniveaus toegang tot wat ze nodig hebben zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Door ervoor te zorgen dat elke student toegang heeft tot cursusmateriaal op zijn of haar eigen niveau, verhoogt elearning onderwijs zowel de retentiepercentages als de algemene prestaties van elke studentengroep.


8. Elearning platformen verbeteren samenwerking

De sleutel tot een succesvolle eLearning-strategie is effectieve samenwerking. Als je gemakkelijk inhoud kunt delen, kost het minder tijd om bronnen van teamleden te verzamelen. Hoe meer mensen je in een vroeg stadium ideeën kunt laten aandragen, hoe succesvoller je project zal zijn. Met een e-learningplatform kun je snel anderen uitnodigen om mee te werken aan cursusprojecten; deze medewerkers krijgen een bericht telkens als er een update is. Een elearningplatform verbetert niet alleen de samenwerking, maar helpt ook om een open omgeving te creëren waarin leerlingen zich gesteund voelen door hun medeleerlingen en instructeurs.


Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een eLearning platform

ELearning-platforms zijn speciaal ontworpen met docenten in gedachten en ze bieden uitgebreide tools waarmee scholen en universiteiten gemakkelijk hun eigen eLearning-portals kunnen lanceren. De keuze van een eLearning-platform kan van grote invloed zijn op het succes van een school of universiteit:

  • Je moet rekening houden met hoeveel leden je op je platform wilt (hoe meer gebruikers, hoe duurder)

  • Het is cruciaal om te overwegen hoeveel expertise je nodig hebt voor ondersteuning van externe technische dienstverleners (TSP)

  • Je totale budget moet worden vastgesteld en nauwlettend in de gaten worden gehouden tijdens de implementatie, want zodra alles is geïnstalleerd, zullen er elke maand kosten zijn

  • Beschikbaarheid van middelen - wilt u alleen gesloten softwareoplossingen? Hoe integreren ze in bestaande systemen?

  • Is de betrokkenheid van gebruikers hoog? Zo nee, waarom niet? Bijvoorbeeld: Is het gewoon omdat de nieuwheid is uitgewerkt zodat gebruikers geen waarde zien of omdat de technologie niet gebruiksvriendelijk is? Zijn er trainingsmodules beschikbaar voor degenen die een opfriscursus nodig hebben voor het gebruik van nieuwe software of webportalen?

  • Zijn de klanten tevreden? Zo ja, wat zeggen ze over de aandacht voor details en de bereidheid van de medewerkers van de klantenservice om problemen op te lossen?

eLearning Agentschap - eLearning Platform


Hoe kan TheLearning LAB scholen en universiteiten helpen om hun leerervaring te verbeteren?

Met TheLearning LAB is het eenvoudig om eLearning-cursussen te maken, uit te voeren, te beheren en te distribueren met behulp van op standaarden gebaseerde SCORM-inhoud. Met een focus op curriculumontwikkeling in plaats van instructieontwerp, streeft TheLearning LAB ernaar een open leeromgeving te bieden waar docenten een directe verbinding hebben met hun leerlingen.

De functies van de software omvatten het beheer van het maken, afleveren en navigeren van cursussen, het maken van aangepaste beoordelingstools, het delen van gegevens met beheerders en het personaliseren van leerpaden.

Van algemene samenwerkingstools die integreren met andere onderwijsprogramma's tot uitgebreide leermanagementsystemen - bij ons zit je goed!

Wij zijn er om u te voorzien van kwaliteitsinhoud en een boeiende omgeving die samenwerkend leren tussen leerkrachten en leerlingen bevordert. Kies vandaag nog voor TheLearning LAB.

Previous
Previous

Best practices beoordelen voor eLearning-platform

Next
Next

Elearning platform voor horeca en toerisme