Hoe kiest u een LMS voor uw organisatie?

Bij het kiezen van een nieuw Learning Management System (LMS) voor je online leerprogramma heb je drie opties: zelf bouwen, een "off-the-shelf" oplossing kopen of een beheerde, open-source oplossing gebruiken.

Het is essentieel om de juiste oplossing te kiezen, vooral aan het begin van je eLearning-traject, omdat het je later tijd, geld en kopzorgen zal besparen. In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen van elk van de 3 routes en helpen we je te bepalen welke het voordeligst is voor jouw organisatie.


Learning Management System (LMS) e-learning solution agency


1) Je eigen LMS bouwen

Je eigen LMS ontwikkelen biedt je een volledig op maat gemaakte oplossing, afgestemd op je specifieke leerbehoeften en andere cruciale voordelen. Er zijn echter een paar nadelen.

Voor- en nadelen van het bouwen van je eigen LMS

Voordelen:

  • Geen compromissen op essentiële functies.

  • Volledig aangepaste (en merkgebonden!) leerervaring.

  • Elimineert de noodzaak om te betalen voor niet-essentiële onderdelen.

Cons:

  • Een hoge financiële inzet is vereist...

  • Je moet mogelijk duizenden uren en training investeren in de ontwikkeling ervan.

  • Geen externe ondersteuning om problemen op te lossen of nieuwe technologie toe te voegen.

  • Het platform wordt oud en krijgt geen nieuwe innovatieve functies

Kosten voor het bouwen van je eigen LMS

Hoeveel cursisten heb je nu en hoeveel in de toekomst?

Heb je de juiste servers en systeeminfrastructuur om je nieuwe LMS te ondersteunen?

Welke soorten trainingen wil je aanbieden en aan welke groepen?

De antwoorden op deze vragen helpen je bij het bepalen van de kosten voor het bouwen van software op maat. En je hebt een ervaren projectmanager nodig, bij voorkeur met ervaring in het beheren van grootschalige softwareontwikkelingsprojecten. Organisatie en ervaring zijn cruciaal omdat softwareprojecten de gewoonte hebben om voor ongekende uitdagingen te zorgen.

Een zelfgebouwd LMS is geschikt voor jouw organisatie als je veel geld over hebt om te investeren, geen haast hebt om je LMS online te krijgen of complexe, unieke trainingsbehoeften hebt die niet door andere systemen worden gedekt.

De oplossing is altijd het duurst!


2) Een beheerde, open oplossing

Met Open Source software kan iedereen de achterliggende "broncode" bekijken of wijzigen. Dat betekent dat je het uiterlijk en de werking van een bekend LMS, zoals Totara of Moodle, kunt aanpassen aan jouw specifieke bedrijfsbehoeften.

Voordelen van een beheerd, open-source LMS

  • Biedt alle aanpassingen en branding die je zou krijgen bij het bouwen van je eigen LMS en helpt om het te realiseren.

  • Biedt onbeperkte training en ondersteuning, iets wat de bouw- en koopopties niet bieden.

  • Dezelfde gemakkelijke toegang en snelle time-to-market als een kant-en-klaar LMS tegen lagere kosten.

In een notendop biedt een beheerd, open-source LMS je het beste van twee werelden: de flexibiliteit van een aanpasbaar systeem en de stabiliteit van een vertrouwde partner die je helpt bij het beheren van je nieuwe software, en dat alles voor aanzienlijk minder geld dan een zelfgebouwde of off-the-shelf oplossing. We hopen dat dit artikel je voldoende inzicht heeft gegeven om de beste route te kiezen voor het beheer van het eLearning-programma van je organisatie.

Learning Management System (LMS) e-learning solution agency


3) Een kant-en-klaar LMS kopen

Met een kant-en-klaar, kant-en-klaar LMS kun je je eLearning programma in een kortere tijd functioneel maken met slechts een fractie van de personele middelen die je nodig zou hebben als je het zelf zou bouwen.

Voor- en nadelen van standaard LMS-software

Voordelen:

  • Het is goedkoper dan je eigen LMS bouwen.

  • Snellere integratie: het systeem is kant-en-klaar.

  • Toegang tot voortdurende beveiligingsupdates, verbeteringen en technische ondersteuning.

  • Toegang tot een toegewijd team

  • Profiteer van de laatste innovatie!

Cons:

  • Je moet wachten op nieuwe functies

  • Je moet je aanpassen aan alle wijzigingen die de ontwikkelaar doorvoert.

  • Wees bewust van de prijs, altijd aantrekkelijk in het begin de prijs gebruikers kunnen snel stoppen met uw project.


Thelearning LAB LMS biedt een licentie voor onbeperkte gebruikers!

Kosten van de aanschaf van een LMS

Perpetual license, pay-per-user, subscription, pay-per-course en quote-based pricing zijn enkele van de meest voorkomende prijsmodellen die gebruikt worden door off-the-shelf LMS leveranciers. Maar er zijn er meer. Gezien het brede scala aan prijzen en pakketten voor dit type LMS-oplossing, is het moeilijk om te weten of je waar voor je geld krijgt. Daarom is het cruciaal om te praten met leveranciers die transparant zijn over hun prijzen, waarbij ze alles specificeren zodat je duidelijk weet hoeveel je betaalt voor elk element van het LMS.

Zorg ervoor dat je geen kosten per gebruiker hebt en dat de oplossing de mogelijkheid biedt om de inhoud direct in het LMS in te bouwen. Veel oplossingen hebben tools van derden nodig, zoals articulate.


Investeren in het juiste LMS / Learning Management System zoals The Learning LAB garandeert je eenvoudige toegang tot de updates die geïntegreerd zijn in je trainingen, en stelt je in staat om hetzelfde onmiddellijk naar je cursisten te pushen.

Neem contact met ons op ons voor een GRATIS workshop. Wij kunnen uw eLearning visie tot leven brengen, want onderwijs is ons ding; wij leven en ademen het!

Hier bij TheLearning LAB, we gaan uitdagingen niet uit de weg en stoppen nooit met streven naar het allerbeste. Daag ons uit!

Previous
Previous

Training en ontwikkeling in personeelsmanagement

Next
Next

Inhoud samenstellen voor een virtuele klas