Tips om de betrokkenheid van studenten bij eLearning te vergroten

Vandaag de dag is online leren een integraal onderdeel geworden van het onderwijssysteem. Dit komt omdat het studenten onbeperkte toegang biedt tot onderwijsmateriaal van hoge kwaliteit wanneer het hen uitkomt, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over locatie- of tijdsbeperkingen.

Online leren heeft ook bewezen een effectieve manier te zijn om een breed scala aan onderwerpen te onderwijzen, van wetenschappen tot menswetenschappen. Sommige leerlingen zijn echter meer geëngageerd dan anderen, en je hebt al je leerlingen nodig die actief deelnemen als je een effectieve leerervaring wilt hebben als opvoeder of docent.

Dit artikel geeft een aantal tips over hoe je studenten kunt betrekken bij online leren, zodat ze de meeste waarde uit hun leerervaring kunnen halen.


Wat is betrokkenheid?

Volgens het Merriam-Webster woordenboek betekent betrokkenheid "de handeling of toestand van diep betrokken zijn". Bevlogenheid kan gedefinieerd worden als een proces of toestand van verbinden of betrokken raken bij mensen, objecten, ideeën enz.

Betrokkenheid van studenten kan gedefinieerd worden als de mate waarin studenten betrokken zijn bij academische activiteiten die hun mentale of fysieke aanwezigheid vereisen. Het is belangrijk omdat het een grote invloed heeft op de prestaties van studenten. Met zeer betrokken studenten kunnen leerkrachten betere leerresultaten verwachten, zoals verbeterde aanwezigheidspercentages en betere werkprestaties.


Belangrijkste uitdagingen bij online leren

Een van de grootste uitdagingen van online leren is dat studenten gemakkelijk in een routine vervallen en cursussen volgen zonder er moeite voor te doen. Om het botweg te zeggen, ze verschijnen gewoon en klikken op volgende tot ze een hele cursus hebben afgerond.

Als student vraag je jezelf misschien af: Waarom zou ik de moeite doen? Helaas hebben studenten vaak het gevoel dat ze op geen enkele manier studiepunten kunnen krijgen voor wat ze niet weten over een bepaald onderwerp.

Niet genoeg informatie hebben is echter geen excuus voor luiheid van jouw kant. Sommige leerlingen zullen moeite hebben om bepaalde concepten in je les volledig te begrijpen, omdat hun onderwijsachtergrond iets anders is dan de jouwe of omdat Engels hun tweede taal is.

Het is belangrijk om deze problemen te begrijpen en manieren te vinden om ze te omzeilen, zodat leerlingen zich betrokken voelen bij je online klas.

Tot slot is er nog een uitdaging die rechtstreeks te maken heeft met de technologie zelf: soms zijn er technische problemen waardoor sommige leerlingen bepaalde websites niet kunnen bezoeken tijdens de geplande lessen.

Als je wilt dat al je potentiële leerlingen slagen in je les, zoek dan manieren om al deze uitdagingen te omzeilen zodat je de betrokkenheid kunt maximaliseren!


Tips om de betrokkenheid van studenten bij online leren te vergroten



Maak de cursussen interactief

Omdat leerlingen meestal interactie hebben met een computer in plaats van met een docent, is het aan jou - de elearning agency en docent - om manieren te vinden waarop ze betrokken raken bij wat ze leren.

Eén manier is door interactiviteit en games toe te voegen aan je cursussen. Het gamificeren van online cursussen wordt een steeds populairdere manier voor online leerlingen (vooral millennials) om geïnteresseerd en betrokken te blijven tijdens hun hele cursus.

En hoewel educatieve games altijd zeer effectief zijn geweest om mensen te helpen leren, maakt het toevoegen van interactieve elementen zoals gamification het makkelijker voor leerlingen om te zien hoe hun acties tot betere resultaten leiden.

Houd het dus leuk door een soort interactiviteit of spelelement aan je cursus toe te voegen. Voorbeelden hiervan zijn: videogame-achtige activiteiten die de kennis van gebruikers testen; meerkeuzevragen waarbij gebruikers direct kunnen zien of ze het goed of fout hebben; digitale badges die verdiend kunnen worden als aan de prestatiecriteria is voldaan; links in de lessen die gebruikers direct naar aanvullende inhoud buiten de lesuren brengen; en nog veel meer.

Als ze effectief worden gebruikt, kunnen deze technologieën volwassen lerenden helpen om belangrijke vaardigheden verder te ontwikkelen - van kritisch denken en problemen oplossen tot luisteren en samenwerken.

elearning platform



Maak het ze gemakkelijk

Er is een verschil tussen een boeiende online leerervaring creëren en leerlingen overweldigen met één enkele, superinteressante activiteit. Zoek manieren om leerlingen te laten wennen aan je cursuswerk door ze minder uitdagende activiteiten te geven die geleidelijk aan complexer worden.

Dit helpt leerlingen zich te concentreren op nieuwe concepten en vermindert mentale vermoeidheid die optreedt als ze te veel informatie in één keer krijgen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het stellen van korte vragen aan het einde van elke video of module en dan langzaam opbouwen naar complexere activiteiten zoals groepsprojecten.

Uiteindelijk zullen ze zich op hun gemak voelen en in staat zijn om langere opdrachten uit te voeren zonder zich overweldigd te voelen - en tijd overhouden voor leuke dingen!



Ontwikkel sterke relaties met je studenten

Het is belangrijk dat studenten een band met je krijgen als persoon wanneer ze van je leren. Om dat te doen, is het een goed idee om jezelf niet alleen te promoten als expert op je vakgebied, maar ook wie je bent buiten het lesgeven - je hobby's, huisdieren en favoriete plaatsen.

Dit zal je meer aanspreekbaar maken voor je studenten en hen in staat stellen een band met je op te bouwen door middel van persoonlijke gesprekken en ervaringen.



Zorg voor digitale certificaten

Hoewel je het je misschien niet realiseert, bestaat de kans dat online leerlingen tekort worden gedaan doordat ze geen formele erkenning krijgen voor hun prestaties.

Erkenning en lof zijn krachtige motivatoren, dus ze kunnen helpen om studenten geïnteresseerd te houden in het afmaken van hun cursuswerk. Ze kunnen studenten ook aanmoedigen om door te gaan met leren buiten de lessen om en ze zelfs inspireren om zich in te schrijven voor lessen op een hoger niveau aan jouw instelling.

Als je je online aanbod aantrekkelijker wilt maken, overweeg dan om digitale certificaten aan te bieden na het afronden van een cursus. Het is een gemakkelijke manier om je geloofwaardigheid te vergroten zonder dat het veel geld kost.



Creëer een gemeenschap rond je cursus

Hoewel online cursussen overal en altijd toegankelijk zijn, missen ze ook face-to-face interactie. Studenten zeggen vaak dat een deel van de reden waarom ze graag persoonlijk les volgen, de connecties tussen klasgenoten en docenten zijn (en de meeste lessen hebben dit soort gemeenschapsevenementen al ingebouwd in hun curriculum).

Bied mogelijkheden voor interactie tussen je studenten door ze forums te geven waar ze onderwerpen kunnen bespreken die in de les aan bod komen, projecten kunnen delen of vragen kunnen stellen over dingen die hen in de war brachten tijdens de cursus. Dit zal je relatie met elke student afzonderlijk versterken, de samenwerking tussen medestudenten aanmoedigen en het gemeenschapsgevoel rond online onderwijs in het algemeen bevorderen.

e-learning platform


Tips om de betrokkenheid Betrokkenheid bij eLearning


Geef ze iets tastbaars om naartoe te werken

Veel online studenten zijn bang om te falen. Ze zijn bang dat hun cijfers er niet toe doen, dat ze zullen falen zonder het te weten of dat ze zich geïsoleerd voelen omdat ze hun medecursisten niet elke dag face-to-face zien. Als je je online cursisten wilt betrekken en enthousiast wilt maken om je cursus te volgen, is een geweldige manier om dit te doen door tastbare beloningen aan te bieden, zoals badges, studiepunten voor toekomstige cursussen of kortingen op producten in je eigen e-commerce platform/bedrijfswinkel.

Badges kunnen dienen als een badgeverzekering tegen falen; credits geven ze een doel dat verder gaat dan alleen het afronden van je cursus; en kortingen laten zien dat je erkent wat ze nodig hebben als ze uit een offline klasomgeving komen - steun en aanmoediging van de gemeenschap!


Creëer een comfortabele ruimte

Niets belemmert het leerproces beter dan een e-learning omgeving die ongemakkelijk is. Hoewel je de omstandigheden van je leerlingen misschien niet kunt veranderen, is het een groot deel van je taak om ervoor te zorgen dat ze zich thuis voelen in een klaslokaal (online of offline).

Met dat in gedachten moet je nadenken over hoe je je ruimte kunt inrichten zodat het meer aanvoelt als een leercentrum en minder als een kantoor. Voeg wat persoonlijke accenten toe, zoals kunstwerken of decoraties die iets speciaals betekenen voor jou en je leerlingen, en plan vooruit op eventuele technische problemen met back-upoplossingen (zoals downloadbare documenten) zodat alles soepel verloopt voor zowel leerkrachten als leerlingen.

En zorg ervoor dat al je online activiteiten erop gericht zijn om leerlingen zichzelf te laten uiten.


Overweeg het opzetten van een groep op sociale media

Sociale media zijn een geweldige manier om de betrokkenheid van leerlingen bij online leren te vergroten. Je kunt een groep opzetten, zoals Facebook of Twitter, waar leerlingen met elkaar in contact kunnen komen en vragen kunnen stellen.

Probeer opdrachten te delen en aanvullende informatie te posten waarvan je denkt dat die nuttig kan zijn. Als je je bijzonder moedig voelt, probeer dan een Twitterchat (of Google+ hangout) te starten waarin je enkele van je strategieën voor online leren bespreekt.

Dit helpt bij het begrijpen omdat het laat zien hoe docenten hun ideeën in de praktijk toepassen in plaats van er alleen maar over te praten. Het laat ook zien hoeveel docenten van hun werk houden en het met anderen willen delen!

Als een leerling de les mist, kan hij of zij op een ander moment nog steeds bekijken wat er is besproken - wat betekent dat de kans groter is dat hij of zij de volgende keer persoonlijk naar de les komt! Als extra bonus zullen deze online discussies veel studenten ertoe aanzetten om zelf sociale media te gaan gebruiken. Dit helpt om het bewustzijn over elearningbureaus te verspreiden zonder veel moeite te hoeven doen voor promotie.


Conclusie

Betrokkenheid is een belangrijke factor die de prestaties van leerlingen bij online leren beïnvloedt. Leerkrachten kunnen de betrokkenheid van leerlingen bij online cursussen vergroten door verschillende strategieën in hun e-learningontwerp op te nemen. Deze strategieën omvatten het gebruik van multimediamateriaal, het gebruik van sociale mediatools, het opnemen van activiteiten die kritisch denken en het oplossen van problemen stimuleren, het aanmoedigen van interactie tussen de leerling en de leerkracht en het aanbieden van mogelijkheden om te oefenen en te reflecteren. Op die manier kunnen leerkrachten hun leerlingen helpen om betere leerresultaten te bereiken.

Previous
Previous

Hoe Elearning-cursussen maken voor de gok- en casino-industrie

Next
Next

Hoe een leerverhaal maken voor eLearning