Waar wordt een leermanagementsysteem voor gebruikt?

 

Een leermanagementsysteem wordt door grote en kleine organisaties gebruikt voor het volgende:

Cursus maken

Een LMS heeft functies die het gemakkelijker maken om cursussen te maken. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van oplossingen van derden of de integratie ervan met je eLearning platform-het is er allemaal.

Medewerker in opleiding

Bedrijven gebruiken leermanagementsystemen voor de opleiding van werknemers en om werknemers te informeren over bedrijfsprocessen. Bedrijven kunnen leermanagementsystemen ook gebruiken om de voortgang van werknemers bij te houden, werknemers voortdurend te ondersteunen en werknemers te helpen doelen te bereiken die door hun leidinggevenden zijn gesteld.

Inwerken van werknemers

Er is structuur, duidelijkheid en organisatie bij het inwerken van nieuwe werknemers met een LMS. Een LMS kan de training van werknemers voor alle betrokkenen vereenvoudigen door modules logisch te organiseren die zinvol zijn voor huidige en nieuwe werknemers. Het zorgt ook voor meer consistentie in alle vestigingen. Door trainingsmateriaal op één plek te centraliseren via een LMS, zorgen bedrijven ervoor dat alle informatie beschikbaar is voor elke werknemer op elk apparaat.

Train partners en klanten

Een LMS is ook een geweldig hulpmiddel om partners en klanten te trainen. Als je partners of klanten hebt die niet op je kantoor zitten, kan een LMS helpen om ze intern te trainen, zodat je efficiënter kunt werken. Daarnaast kan een LMS gemakkelijk worden gebruikt om webinars of online tutorials te versturen zonder mensen op één plek te verzamelen.

Verkoop inschakelen

Met een LMS of eLearning Platform kun je webcursussen maken en aanbieden zonder extra personeel in te huren. Deze online cursussen zijn altijd beschikbaar en verkoopmedewerkers hebben er toegang toe vanaf elke locatie met een internetverbinding.

Kennis van werknemers behouden

De meeste werknemers worden aangenomen om specifieke taken uit te voeren en zijn misschien niet geïnteresseerd in het leren van andere taken als dat niet nodig is. Met een LMS kun je de activiteiten van werknemers bijhouden en bepalen welke werknemers training nodig hebben voor welke vaardigheden. En wat nog belangrijker is, bedrijven kunnen een LMS of eLearningplatform gebruiken om belangrijke talenten te behouden die weten hoe ze hun taken het beste kunnen uitvoeren.

Op afstand trainen

Een LMS zoals TheLearning LAB is geschikt om op afstand te trainen omdat het gebruikt kan worden op alle belangrijke elearningplatformen en -apparaten. Hierdoor kunnen mensen in elke situatie leren, omdat ze toegang hebben tot hun cursussen vanuit huis, op hun telefoon of op een tablet, waar ze ook zijn.

 
 

Wat zijn de voordelen van een LMS?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van leermanagementsystemen (LMS) bij het maken van eLearning-cursussen. Het gaat om de volgende voordelen:

Een LMS verhoogt de efficiëntie

Met een LMS of eLearning Platform kun je je cursussen, lessen en andere onderdelen op één centrale plek organiseren.

Dit maakt het gemakkelijker om je te concentreren op wat essentieel is: het ontwikkelen van boeiende inhoud die je werknemers helpt om hun werk beter en efficiënter te doen.

Maakt je georganiseerder en verbetert je productiviteit

Een Learning Management System helpt je bij het beheren en organiseren van je eLearning-cursussen. Met een LMS kun je al je lessen bijhouden, waardoor het gemakkelijker wordt om ze te herzien, bij te werken en te onderhouden.

In het algemeen zal het hebben van een LMS of eLearning platform tijd besparen op andere gebieden van uw werkdag, zodat u meer tijd kunt besteden aan het creëren van kwaliteitsinhoud die de betrokkenheid binnen uw organisatie stimuleert.

Geeft studenten een boeiende ervaring

Met een leermanagementsysteem kunnen docenten zeer interactieve cursussen maken waarin studenten kunnen samenwerken, toegang hebben tot multimedia-inhoud en zelfs in realtime kunnen communiceren met klasgenoten.

Deze functies zorgen ervoor dat uw leerlingen een betere leerervaring hebben en betrokken blijven tijdens de hele cursus.

Een LMS maakt het volgen van cursussen gemakkelijk

Een leermanagementsysteem maakt het gemakkelijk om de voortgang en het voltooiingspercentage van studenten bij te houden - twee stukjes informatie die je kunnen vertellen of je cursus succesvol is of niet.

Een LMS centraliseert gegevens

De centralisatie van gegevens in een LMS kan het bijhouden van de training en ontwikkeling van werknemers vergemakkelijken. Bovendien hebben veel LMS'en ingebouwde analyses om je te helpen een duidelijk beeld te krijgen van hoe werknemers zich ontwikkelen tijdens de training.

Dit omvat het bijhouden van voltooiingspercentages, gemiddelde tijd besteed aan cursussen, enz.

Een LMS verbetert de betrokkenheid van gebruikers

Door een LMS-platform met eLearning-cursusontwerp te creëren, kunnen trainers de betrokkenheid van gebruikers verbeteren en positieve leerervaringen stimuleren die bijdragen aan een positieve ROI voor bedrijven van elke grootte.

 
 

Wie gebruikt een LMS?

Het gebruik van een LMS hangt af van de gebruiker en zijn behoeften. Over het algemeen zijn er vier categorieën mensen die een LMS gebruiken: zakelijke cursisten, trainingsafdelingen van bedrijven, academische instellingen, sport- en onderwijsorganisaties.

Belangrijkste kenmerken van een leermanagementsysteem

Enkele van de belangrijkste kenmerken van een leermanagementsysteem zijn de volgende:

Merkbaar en aanpasbaar

De krachtigste eigenschap van TheLearning LAB LM is zijn vermogen om

brandable en aanpasbaar te zijn terwijl het al deze functies en meer biedt. Je bent niet langer beperkt tot het gebruik van één thema of afhankelijk van andere programmeurs om je platform te helpen bouwen.

Webinar en virtuele trainingssessies

Webinars en virtuele trainingssessies zijn geweldige middelen om je team op te leiden en klaar te stomen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. HetLearning LAB LMS of eLearning Platform maakt het makkelijk om on-demand webinars of virtuele trainingssessies te plannen op een afgesproken tijdstip, met verschillende deelnameniveaus. Alles wat je nodig hebt is een computer en een internetverbinding.

Integratie met betalingsverwerkers

Een LMS moet integreren met je betalingsverwerkers om het volgen van online cursussen zo eenvoudig mogelijk te maken. Met een LMS hoef je niet steeds opnieuw creditcardgegevens in te voeren. Deze functie kan handig zijn als je een eLearningbedrijf runt en het je studenten gemakkelijk wilt maken om te betalen.

Integratie met systemen van derden

Een degelijk leermanagementsysteem zoals TheLearning LAB moet snel integreren met systemen en toepassingen van derden.

Mobielvriendelijk ontwerp

LMS zoals TheLearning LAB is ontworpen om gemakkelijk toegankelijk te zijn op mobiele apparaten en grote beeldschermen.

Gamification-opties

Gamification voegt spannende elementen toe aan je elearningcursussen. Elementen zoals badges en leaderboards verleiden gebruikers om terug te komen voor meer. Deze opties zijn geweldig voor bedrijven die zo snel mogelijk nieuwe mensen willen aannemen.

 
 

Waarom kiezen voor TheLearning LAB, LMS

TheLearning LAB LMS is een van die zeldzame systemen die je leerervaring volledig kunnen herdefiniëren en verbeteren, waardoor wat tot nu toe een moeilijke en dure activiteit was, verandert in iets wat moeiteloos, toegankelijk, kosteneffectief en leerzaam is.

Ons LMS biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden zoals beoordelingstools, quizzen, trainingstracering en rapportagefuncties om ervoor te zorgen dat werknemers in hun eigen tempo essentiële vaardigheden leren om de productiviteit te verhogen.

 
Previous
Previous

Elearning Cursus Ontwerp Agentschap

Next
Next

Een eLearning-cursus ontwerpen