Hoe maak je een Quizcertificaat met een LMS?

Leerlingen zijn tegenwoordig meer dan ooit vertrouwd met technologie.

Een innovatief Learning Management System (LMS) is een game changer!

Lerenden willen toegang hebben tot hun cursusinhoud waar en wanneer ze maar willen. In plaats van lange boeken te lezen of lange video's te bekijken, geven cursisten de voorkeur aan interactieve leerervaringen die leuk en boeiend zijn.

In deze blogpost onderzoeken we hoe u uw eLearning Platform LMS kunt gebruiken als tool voor het maken van quizcertificaten in uw eLearning opleidingen.

In dit artikel sommen we op welk type quiz u nodig hebt en hoe u uw certificaat kunt beheren en wat de nodige functies zijn in uw Learning Management System (LMS).


Wat is een quizcertificaat?

Een quizcertificaat is een soort certificaat dat u kunt gebruiken in uw digitale opleidingen. Het is een geweldige manier om uw cursisten te inspireren en te motiveren om hun doelen te bereiken.

Het kan ook worden gebruikt als een badge of een beloning om de prestaties en vooruitgang van uw leerlingen te vieren. Quiz Certificaten kunnen op vele manieren worden gebruikt.

Bijvoorbeeld:

  • U kunt Quiz-certificaten gebruiken om uw leerlingen prestaties of specifieke badges te geven voor het voltooien van specifieke cursusinhoud.

  • U kunt Quiz-certificaten gebruiken om de kennis en het begrip van de cursusinhoud te testen.

  • U kunt Quiz-certificaten gebruiken om uw leerlingen te motiveren en hen te inspireren om hun doelen te bereiken.


Waarom een LMS gebruiken om quizcertificaten te maken?

  • Eerst en vooral is een LMS een online platform waarop u uw digitale opleidingen kunt hosten.

  • Hiermee kunt u interactieve inhoud creëren, de voortgang van uw cursisten volgen en gemakkelijk gegevens verzamelen.

  • Het is een geweldig hulpmiddel voor de samenwerking tussen uw teamleden.

  • Met een eLearning Platform (LMS) kunt u uw leerervaringen aantrekkelijker, leuker en lonender maken voor uw cursisten.

  • U kunt uw LMS gebruiken om een quizcertificaat in uw digitale opleidingen te creëren om uw leerlingen te motiveren en hen te inspireren hun doelen te bereiken.


Hoe uw quiz beheren in een LMS?

Ons eLearning Platform LMS biedt een breed scala aan quizzen om de ervaring te variëren en een rijke en gedenkwaardige elearning ervaring te bieden:

Dit zijn de soorten quizzen die beschikbaar zijn op ons platform:

  • Waar / onwaar: Een waar of onwaar quiz is een type beoordeling waarbij een gebruiker het eens of oneens moet zijn over feiten of uitspraken. Met andere woorden, een persoon moet kiezen tussen slechts twee opties: "Waar" of "Onwaar".

  • Meerkeuze quiz: Een meerkeuze-quiz bestaat uit twee delen: een "stam" en een reeks mogelijke antwoorden. Een stam kan de vorm aannemen van een vraag, een zin, een onvolledige zin of een wiskundige vergelijking. Meer geavanceerde tests bevatten andere elementen, zoals grafieken, tabellen, case studies, gedetailleerde beschrijvingen en andere relevante informatie. Quizdeelnemers moeten het juiste antwoord kiezen uit de opgesomde opties. Er zijn twee soorten opties: de juiste of beste keuze wordt de toets genoemd, en andere opties worden afleiders genoemd.

  • Ordenen: Ordeningsquizzen zijn de beste optie om een tijdlijn op te stellen, elementen in oplopende/aflopende volgorde te rangschikken, of een stapsgewijs proces te illustreren. Je kunt een aantal gebeurtenissen of uitspraken opnoemen en leerlingen de kans geven ze in de juiste volgorde te zetten. Deze vragen zijn doeltreffend wanneer gebruikers informatie in een reeks moeten onthouden, niet afzonderlijk. Je kunt dit formaat ook gebruiken voor quizzen over historische en chronologische onderwerpen.

  • Koppeling: Een koppelingsvraag kan een grote hoeveelheid inhoud behandelen. Het is ook een van de meest boeiende vraagtypes voor leerlingen. Met een bijpassende vraag kunt u zinnen, verklaringen en woorden opgeven. De leerling moet elk woord koppelen aan de juiste zin of verklaring. Je kunt extra bijpassende items toevoegen om de quiz moeilijker te maken.

  • Invullen: Fill-in-the-blank vragen, ook wel "voltooiingsvragen" genoemd, vereisen dat de leerlingen het juiste antwoord kennen. In dit type quiz gebruik je invulvragen zonder hints en evalueer je de kennis van de gebruiker. Maak dit type vraag als je bijvoorbeeld moet controleren of de leerling een specifieke regel of eenvoudige procedure begrijpt.

  • Handmatige beoordeling: Een uitstekende manier voor leerlingen om een video-opname, document, podcast of hun scherm te delen en hun bestanden te uploaden naar het platform als onderdeel van een quiz. Zodra alles is ingediend, kunnen leerkrachten het ingediende materiaal bekijken, bespreken en beoordelen.

  • SCORM-quiz: U kunt uw quizzen bouwen als SCORM-bestanden en ze uploaden naar het platform.

Hier zijn verschillende mogelijkheden om leerlingen te informeren over hun testresultaten:

  • Aan het einde van de quiz met een eenvoudige beoordeling van slagen/zakken, weergegeven in cijfers (8 van de 10 goed) of een percentage (85% gescoord).

  • Na elk gegeven antwoord wordt bevestigd of het antwoord juist was of niet.

  • Na elk gegeven antwoord wordt uitgelegd wat het goede antwoord was.

  • Bij handmatige beoordelingen kunt u een speciale chatroom met de leerling hebben om het resultaat te bespreken.

Aangepaste instellingen voor quizzen:

  • Slaagpercentage: Stelt het aantal juiste antwoorden in die leerlingen kunnen bereiken

  • Pogingen beperken: Stelt het maximum aantal pogingen in

  • Timer: Beperkt de beschikbare tijd

  • Willekeurig: Randomiseert de volgorde van de vragen

  • Limiet / Quizbank: Stelt een pool van vragen samen en selecteert willekeurig een bepaald aantal voor elke poging

  • Punten geven: Geeft een aantal leaderboard punten wanneer leerlingen een test als eerste succesvol afronden

  • Vergrendelen: Blokkeert de toegang tot een test tot een andere inhoud klaar is.


Video-Base Quiz en LMS

Onze oplossing is uniek omdat zij een innovatieve reeks videotests biedt:

  1. Testvideo: waarbij de deelnemer zichzelf voor het scherm filmt voor bijvoorbeeld een schunnige toespraak. Deze test kan alleen audio zijn.

  2. Schermopname: De deelnemer neemt zijn scherm op om handelingen uit te voeren perfect voor het leren van software

  3. Video quiz: De docent neemt een video op, in de video stelt hij een vraag en de video pauzeert automatisch. De leerling beantwoordt de vraag en de video wordt hervat.

  4. Interactieve video: De video biedt keuzes: optie A of B, afhankelijk van de antwoorden verandert het videoscenario.

De video's en audio kunnen worden gedownload of direct worden opgenomen in ons LMS.


Beheer van het certificaat

Met ons LMS kunt u het proces van certificaatverwerving beheren.

U kunt een gemengd leertraject maken van lessen en toetsen.

Elke les en toets krijgt een aantal punten en de accumulatie van punten leidt tot de validatie van het certificaat.

U kunt certificaten toevoegen, bewerken en verwijderen die u aan gebruikers wilt toekennen voor het voltooien van een cursus, het bijwonen van een cursus, enz. 

  1. Ga naar Instellingen > Lessen en quizzen > Certificering.

    • De Certificeringspagina verschijnt. 

  2. Klik op + Certificaat toevoegen.

    • Het gedeelte om een nieuw certificaat toe te voegen verschijnt.

  3. Voer de titel van het certificaat in in het veld Certificaat titel.

  4. Om het certificaat te uploaden klikt u op Browse, selecteert u het bestand op uw lokale systeem en klikt u op Openen.

    • Geaccepteerde formaten voor een certificaat zijn JPG of PNG.

    • De afbeelding van het basiscertificaat mag geen informatie bevatten die specifiek is voor de gebruiker, zoals de naam of de datum van voltooiing, omdat deze door het systeem worden toegevoegd bij het aanmaken.

    • Het kan alleen de cursusnaam bevatten als u dit certificaat voor de betreffende cursus gebruikt. Zodra één certificaat op meerdere plaatsen wordt gebruikt, moet u de cursusnaam niet opnemen.

    • Liggende en staande modellen worden beide ondersteund, omdat er geen beperking in grootte is. We raden je echter aan om minstens 1400px brede certificaatafbeeldingen te uploaden.

  5. Zodra u de afbeelding hebt geüpload, ziet u onder het certificaat een bewerkingsvak waarin u extra tekst kunt toevoegen over de achtergrondafbeelding van het certificaat. Deze teksten worden precies zo toegevoegd als in het voorbeeldgebied.

    • Het is mogelijk om gebruikersinformatie aan het certificaat toe te voegen. Raadpleeg daarvoor het onderstaande gedeelte.

  6. Klik op Opslaan.

    • Het certificaat is nu toegevoegd.

Ons team is er natuurlijk om u bij te staan en de certificering vorm te geven.


Maak een quizcertificaat met The LMS Learning Lab

Een quizcertificaat is een geweldig middel om uw leerlingen te motiveren en hen te inspireren hun doelen te bereiken.

Het is een zeer effectieve manier om de prestaties en vooruitgang van uw leerlingen te vieren.

Het kan ook worden gebruikt als een badge die kan worden weergegeven op de digitale portfolio's van uw cursisten. Aangezien Quiz Certificaten kunnen worden gemaakt met het LMS Learning Lab, hoeft u geen ontwerpers in te huren om mooie Quiz Certificaten voor u te ontwerpen.

In plaats daarvan kunt u ze zelf maken met behulp van de inhoud van de cursus in uw LMS. Zo bespaart u tijd en geld en kunt u zich concentreren op wat het belangrijkst is - uw publieksleerlingen!

Previous
Previous

eLearning Platform voor Luxe en Mode

Next
Next

Tips voor het Ontwikkelen van een LMS RFP