5 tekenen dat je een LMS voor elearning nodig hebt

Training van werknemers op locatie kan een uitdaging zijn, vooral voor het personeel om ervoor te zorgen dat deze trainingen succesvol zijn. Je moet niet alleen uitzoeken hoe de vaardigheden en ervaring van werknemers geschikt zijn voor een bepaalde rol, maar je moet ook schema's maken die voor iedereen geschikt zijn.

Daarom kiezen veel organisaties nu voor online training die deelnemers toegang geeft tot trainingsmateriaal via digitale apparaten op het moment dat zij dat willen.

Om online bedrijfstrainingen echter succesvol en effectief te laten zijn, is strategisch management nodig door het gebruik van software met een leermanagementsysteem.

Wat is het leermanagementsysteem?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een LMS software die gebruikt wordt voor het beheer van e-learning. Met deze tools kun je cursussen maken en beheren voor verschillende omgevingen, waaronder bedrijfstrainingen.

Wat doet een LMS?

Met een LMS kun je eenvoudig cursussen maken en beheren. De software houdt ook alle cursussen op hetzelfde platform. Automatisering van fundamentele processen zoals het beoordelen van opdrachten is een andere rol van LMS. Met een LMS kun je ook de impact van cursussen op deelnemers monitoren.

Heb je een LMS nodig?

Over het algemeen maakt LMS efficiënt beheer van online training in verschillende omgevingen mogelijk. Als je niet zeker weet of jouw organisatie een LMS nodig heeft, zijn hier enkele belangrijke aanwijzingen.


1) Lage werknemersparticipatie

Werknemers nemen deel aan trainingen als de inhoud boeiend en bruikbaar is. Zelfs als de training verplicht is, kunnen ze deelnemen zonder echt aandacht te besteden aan de inhoud. Als de participatiegegevens van je organisatie niet bemoedigend zijn en de training niet de verwachte resultaten oplevert, is een LMS een noodzakelijk hulpmiddel. Leerbeheersystemen zijn speciaal aangepast om leren aantrekkelijker te maken. Met systemen zoals TheLearning LAB kunnen cursussen interactiever en boeiender worden gemaakt en deelname aanmoedigen. Discussies, seminars en andere maatregelen om sociale interacties aan te moedigen kunnen met LMS in colleges worden opgenomen. De blended learning-aanpak kan ook gemakkelijk worden geïntegreerd in cursussen met LMS.

2) Gebrek aan trainingsgegevens

Als je organisatie geen systeem heeft voor het verzamelen en beheren van gegevens over online training, dan heeft het een LMS nodig. Basisgegevens over online training die moeten worden verzameld, zijn onder andere het aantal deelnemers en de feedback op de cursusinhoud. Met LMS is het verzamelen van basisgegevens en uitgebreidere gegevens eenvoudig en ongecompliceerd. Beoordelingsinstrumenten zoals vertakkingsscenario's en interactieve video's die worden gebruikt om de voortgang tijdens de cursus te beoordelen. Rapportagetools zijn ook opgenomen in LMS voor eenvoudige beoordeling van aanwezigheid en andere statistieken.



3) Hoge opleidingskosten

Het herhalen van trainingen op locatie voor verschillende groepen werknemers kost veel geld. Deze traditionele methode is het meest geschikt voor organisaties met een klein personeelsbestand. Voor grotere bedrijven zal het herhalen van trainingen op locatie alleen maar leiden tot stijgende kosten. Het gebruik van LMS helpt om de trainingskosten onder controle te houden. Training wordt kosteneffectiever met LMS omdat de software flexibiliteit van leren stimuleert. De cursussen kunnen ook gemakkelijk worden bijgewerkt op het platform.



4) Ongestructureerde training

Met de juiste infrastructuur zou online training niet meer kunnen zijn dan het sturen van een hoop bestanden naar werknemers zonder plan. Als je digitale training overal verspreid is, zal het hoogstwaarschijnlijk niet de verwachte resultaten opleveren. Met een LMS kun je eenvoudig een trainingsplan maken dat medewerkers kunnen volgen en dat kan worden gecontroleerd. LMS helpt organisaties om leermateriaal te ordenen in cursussen die direct beschikbaar zijn voor werknemers. Deze eenvoudige handeling kan de deelname en betrokkenheid aanzienlijk verbeteren.



5) Training op afstand

Training op afstand is het meest effectief als er een goede structuur is en de basisgegevens kunnen worden bijgehouden. Daarom is een LMS bijzonder handig voor training op afstand. Training op locatie voor werknemers op afstand heeft hoge financiële implicaties en is niet aangepast voor maximale efficiëntie. Met LMS kan de vereiste structuur voor de training van medewerkers op afstand efficiënt worden gecreëerd. Om training op afstand succesvol te laten zijn, moet het boeiend, toegankelijk en makkelijk te volgen en te benaderen zijn. Met een Learning Management System kunnen dergelijke cursussen eenvoudig worden ontworpen en ingezet.


Conclusie

De voordelen van een LMS voor elke organisatie zijn enorm. Als jouw organisatie te kampen heeft met een van de bovenstaande uitdagingen, heb je alleen het juiste Learning Management System nodig.

LMS Learning Management Solution Agency eLeaning

Neem contact met ons op voor een GRATIS workshop. Wij kunnen uw eLearning visie tot leven brengen, want onderwijs is ons ding; wij leven en ademen het!

Hier bij TheLearning LAB, we gaan uitdagingen niet uit de weg en stoppen nooit met streven naar het allerbeste. Daag ons uit!

Previous
Previous

Interactieve video voor digitale training

Next
Next

Ontwikkeling van eLearning-inhoud