Wat is een Storyboard voor eLearning?

Een inleiding tot de visuele gids van het creatieve proces om eLearning-cursussen te ontwerpen.

Een eLearning Storyboard is een visuele voorstelling van uw e-learning cursus. Het fungeert als een overzicht van de activiteiten, scenarion en quiz in uw e-learning cursussen.

Zie het als de routekaart voor je e-learning cursus en leerpad. Elk goed scenario en zelfs verhaal heeft een begin, midden en einde.

Voor eLearning maken we een lijst:

  1. We identificeren het probleem

  2. We stellen het doel vast

  3. We kennen het publiek / persona's

  4. We plannen multi-media

    1. Video, Audio, hotspot, webinar, schermopname...

  5. We creëren activiteiten

  6. We ontwerpen test en quiz

  7. We testen en verbeteren

Dat is waar u in beeld komt. Als instructieontwerper van uw opleidingen is het uw taak om uit te zoeken hoe al die kleine stukjes in elkaar passen tot een overtuigend geheel. Spannend en zo belangrijk voor het project!

Visual storytelling is een van de krachtigste manieren om uw ideeën snel en efficiënt over te brengen.

Als je iets niet gemakkelijk schriftelijk kunt uitleggen, waarom zou je het dan proberen? Daarom is het zinvol om vanaf het begin visuele contouren voor je scripts te maken in plaats van achteraf te proberen dingen bij elkaar te puzzelen.

Met visuele schetsen kunnen niet alleen u, maar ook iedereen die bij het project betrokken is, in één oogopslag zien waar elke scène in het grotere verhaal past, terwijl er later nog ruimte is voor flexibiliteit en improvisatie als zich tijdens het filmen of monteren nieuwe mogelijkheden voordoen.

Wat zijn de stappen van eLearning content creatie?

Wat zijn de stappen van eLearning Content Creation?


Wat is het verschil tussen een storyboard en een script voor eLearning?

Een storyboard voor e-learning is een snel overzicht van je verhaal dat je aan je medewerkers geeft als leidraad voor waar je naartoe gaat en wat je belangrijkste plotpunten zijn. Het is visueel, geïllustreerd en "cartoony"!

Je zult de samenvatting willen doen met Subject matter Expert in samenwerking met je instructional designer. De SME heeft de kennis van de branche en de Instructional designer heeft de kennis van hoe mensen de informatie verbinden, absorberen, vasthouden, genieten en onthouden!

Hun perspectieven krijgen zal je helpen je scenario in een nieuw licht te zien en te zien wat er misschien ontbreekt of wat het e-learning project in de weg kan staan.

Met dat uit de weg, laten we het hebben over waarom je misschien wilt beginnen als een verhaalsamenvatting in plaats van een scriptschrijver.

Ten eerste, zoals we hierboven hebben besproken, wil je misschien je verhaalsamenvatting opstellen als een manier om je te oriënteren nadat je het script hebt geschreven.

Dus ik ga verder:

  1. Scripting

  2. Storyboarding

  3. Ontwerp en animatie

Dit kan een nuttige manier zijn om het verhaal op papier te krijgen, zonder je al zorgen te moeten maken over diepgaande karakterlijnen en dergelijke.

Ten tweede kan de samenvatting van je verhaal een handige manier zijn om te bepalen of je echt de tijd wil nemen om een volledig script te schrijven of dat je liever gewoon aan de volgende fase van je e-learning project begint.

Je kunt snel een samenvatting maken en kijken of je zin hebt om de tijd te nemen om de rest van je educatief scenario uit te werken.


Hoe schrijf je een verhaalsamenvatting voor een film?

Eerst en vooral moet u begrijpen wat uw doelgroep is en wat er moet worden opgelost. Een elearning cursus is nodig omdat er een probleem is!

Ga dus eerst met pen en papier zitten en neem de tijd om te brainstormen:

  1. Waar gaat uw eLearning cursus over?

  2. Wat zijn de belangrijkste ideeën en thema's die je wilt verkennen?

  3. Wat is het centrale conflict?

  4. Wat is de aanleiding?

Neem die ideeën, creativiteit en brainstorm alles wat er in je elearning cursusverhaal gebeurt in de context van die ideeën.

Maak een lijst van alles wat er in je storyboard gebeurt, van het begin tot het einde.

Kijk nu naar die lijst en stel jezelf de volgende vragen:

  1. Wat zijn de belangrijkste ideeën en thema's?

  2. Wat is het centrale conflict?

  3. Wat is de aanleiding?

Vervolgens wil je je scenario van begin tot eind schetsen. Begin met het begin van je cursus en activiteiten, dan het midden en dan het einde. Dit zal je helpen nadenken over je cursus in die drie afzonderlijke delen van het scenario die vaak het moeilijkst zijn voor scenarioschrijvers.

Storyboarding in e-learning en onderwijs.

Het storyboard is essentieel omdat het de mechanismen van het leertraject valideert tussen het agentschap, de leerling en de klant.

Het bepaalt het conceptuele en visuele formaat en de kwaliteit van de activiteiten die aan de leerling worden voorgesteld.

Het storyboard in e-learning moet creatief en vernieuwend zijn. De uitdaging is tweeledig: het moet een rijke leerervaring opleveren voor de leerling, maar het onderwerp is serieus omdat een e-learning cursus problemen oplost!

Het team:

  1. Leerling

  2. Klant

  3. Expert

  4. Instructie-ontwerper

  5. Projectleider

  6. Ontwerper

  7. Video-editor

  8. Een creatief LMS zoals het Lab LMS

Ik wil nogmaals wijzen op het belang van de instructieontwerper


Creatief leerbeheersysteem


Creatief eLearning Platform (LMS) voor instructieontwerpers

Omdat het onmogelijk is om strategie en technologie te scheiden, is het belangrijk om een Learning Management System (LMS) te kiezen dat speciaal is ontworpen voor instructieontwerpers.

Een eLearning Platform (LMS) Voor Instructional Designers Dat Creatief Omgaat met het Back-End werk van Instructional Designers In het eLearning proces werken instructional designers achter de schermen om het onderliggende raamwerk voor het eLearning storyboard en scenario te creëren. Zij zijn de creatieve mensen die het waarom en hoe bouwen.

Een instructional designer is de sleutelfiguur in elk succesvol e-learning project. Zij weten hoe ze toegankelijke en praktische e-learning content moeten maken die voorkomt dat lerenden vastlopen of verbijsterd raken over wat ze ermee kunnen doen.

Daarom hebben wij een aantal instructional designers ingezet bij de creatie van ons Learning Management System (LMS).

De Project management eLearning Tool van TheLearning LAB heeft een groot aantal functies waarmee projectmanagers efficiënt kunnen werken:

  • Plan,

  • Beheer,

  • Delen,

  • Ontwerp,

  • Chat,

  • valideren

  • En volg de voortgang van alle stadia van een project.

Eenvoudig en krachtig!

Meer informatie



Een laatste woord

Het maken van een verhaalsamenvatting of visuele schets voor je scenario is een essentieel onderdeel van het creatieve proces.

Door dit in een vroeg stadium te doen, kunt u uw verhaal op papier zetten en zien waar het heen moet, terwijl u de verleiding vermijdt om dingen te veranderen als ze eenmaal zijn opgenomen.

Dit kan je zelfs helpen bepalen hoeveel tijd je aan elke afzonderlijke scène moet besteden, zodat het verhaal niet overhaast aanvoelt.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Learning Lab

Previous
Previous

E-learning Platform voor Taalonderwijs

Next
Next

Hoe uw Elearning cursus te Gamificeren