SCORM Ontwerp - Boeiende Elearning
SCORM Design heeft de afgelopen 10 jaar veel aan populariteit en acceptatie gewonnen in de eLearning industrie.
Voornamelijk vanwege het gebruiksgemak en de flexibiliteit bij het faciliteren van hergebruik van eLearning-cursussen en de herbruikbaarheid tussen verschillende Learning Management Systems (LMS) of eLearning-platforms.
Met alle mogelijkheden die SCORM te bieden heeft, kan het echter moeilijk zijn om er alles over te begrijpen, vooral voor organisaties die er nieuw mee zijn. Deze gids geeft je alles wat je moet weten over SCORM Design zodat je deze technologie ten volle kan benutten in je eLearning ontwikkelingsprojecten.
Wat is SCORM?
SCORM (Sharable Content Object Reference Model) is een industrieoverschrijdend initiatief dat is ontworpen om de online levering van eLearning-content te standaardiseren. SCORM is een open specificatie die kan worden opgenomen in elke auteurstool of leermanagementsysteem / eLearningplatform.
Het doel is om interoperabiliteit te bieden tussen eLearning-toepassingen zodat inhoud die voldoet aan SCORM Design kan worden gedeeld op meerdere platforms met behulp van webstandaarden zoals HTML, XML en JavaScript.
Het gebruik van SCORM zorgt voor compatibiliteit met veel eLearning ontwikkeltools en bedrijven zoals TheLearning LAB SCORM Design Agency.
Wat zijn de voordelen van SCORM voor het ontwerpen van Elearning-cursussen?
Er zijn zeven grote voordelen van het gebruik van SCORM Design voor de ontwikkeling van Elearning content die bedrijven jaarlijks duizenden euro's kunnen besparen. Deze voordelen omvatten
Verhoogde efficiëntie
Trainingscursussen die zijn gemaakt met SCORM voor Elearning kunnen zo vaak als nodig worden gebruikt, waardoor ze ongelooflijk efficiënt zijn.
Snellere ontwikkeling
Als je bedrijf zijn eigen interne opleidingen wil maken, kan dat sneller dan ooit met een Elearning-platform dat SCORM ondersteunt.
Gemakkelijke distributie
Omdat SCORM open-source is, kun je je eLearning-cursussen gemakkelijk verspreiden over alle apparaten en platforms.
Compatibiliteit tussen platforms
Door SCORM-compatibele content te gebruiken, heb je altijd en overal toegang tot materiaal.
Uitgebreide functies
Bij het maken van SCORM voor Elearning content heb je toegang tot een breed scala aan functies, waaronder audio narratie, Elearning videoclips en interactieve simulaties.
Hoe werkt SCORM
Met een SCORM eLearning oplossing kunnen ontwikkelaars talrijke functies zoals interactieve inhoud, scripts en resultaten in hun cursussen opnemen.
Naast al deze geweldige functies biedt een SCORM-oplossing gebruikers toegang tot cursusinhoud op elk apparaat door alles op één plek op te slaan.
In plaats van meerdere opslagapparaten of links verspreid over verschillende computersystemen, heb je nu toegang tot alles wat je nodig hebt vanaf je computer of andere mobiele apparaten.
Een van de sterkste punten van TheLearning LAB is het SCORM-compatibele platform. Ons platform biedt een kader voor interactieve online leermiddelen die na verloop van tijd en op verschillende apparaten kunnen worden afgeleverd.
Onze diensten voor de ontwikkeling van eLearning content worden op maat gemaakt om aan uw unieke eisen te voldoen, zodat we een effectieve oplossing kunnen creëren die voor u werkt.
SCORM-compatibele auteurstools
Als je begint te kijken naar SCORM-compliant authoring tools, zul je je snel realiseren dat er veel verschillende opties zijn.
Platformen zoals TheLearning LAB bieden echter drag-and-drop functies naast geavanceerde functies voor eLearning ontwikkelaars.
Als je op zoek bent naar een platform dat zowel minder technische functies als meer ontwikkelde learning management systemen (LMS) biedt, dan is TheLearning LAB misschien wel je beste keuze.
Afgezien van de LMS-functionaliteit, maakt de integratie van ons platform met SCORM het gemakkelijk om te werken met de ontwikkeltool van je keuze of zelfs met sjablonen die al beschikbaar zijn op hun platform.
Wat zijn de verschillende SCORM-versies?
SCORM 1.1
SCORM 1.1 is een technische standaard voor het definiëren van webgebaseerde systemen voor het afleveren van cursussen. Met SCORM 1.1 kun je interactieve elementen zoals multimediabestanden opnemen in je eLearning-cursusmateriaal.
SCORM 1.2
SCORM 1.2 is ontwikkeld als een open specificatie die ontwikkelaars richtlijnen biedt voor het structureren van XML-gegevens, zodat ze op meerdere platforms optimaal bruikbaar zijn.
SCORM 2004
SCORM 2004 is een XML-gebaseerde standaard voor de levering van inhoud die beschrijft hoe cursusmateriaal van het ene platform naar het andere kan worden overgezet.
SCORM implementeren
Om SCORM voor eLearning te implementeren, moet je eerst beslissen of je organisatie SCORM moet gebruiken.
Zo ja, dan moet je bepalen welke versie van SCORM het beste werkt met je bestaande systemen en processen. Dit zal je helpen om te bepalen hoeveel moeite het zal kosten om SCORM te implementeren en hoeveel geld het zal kosten om dit te doen.
Het goede nieuws is dat de meeste organisaties niet alle drie de versies van SCORM tegelijk hoeven te implementeren; het kan voldoende zijn om slechts één versie te kiezen totdat je bedrijf complexer wordt of in de loop van de tijd evolueert.
Het kan zelfs beter zijn om maar één versie te kiezen, omdat sommige organisaties het lastig vinden om meerdere versies te beheren.
Wie gebruikt SCORM voor eLearning?
SCORM wordt door verschillende mensen gebruikt: lerenden die eLearning-cursussen willen volgen; managers die training en onderwijsmodules op hun werkplek willen gebruiken; instructeurs die online trainingsprogramma's willen maken.
Bedrijven gebruiken SCORM ook om gestandaardiseerde elearningprocessen te ontwikkelen, zodat alle werknemers binnen een bedrijf worden getraind met consistent materiaal in plaats van verschillende methoden, afhankelijk van welke instructeur aan een werknemer is toegewezen.
TheLearning LAB is in staat om SCORM-conforme eLearning content van hoge kwaliteit te creëren met behulp van een breed scala aan softwaretoepassingen. Door gebruik te maken van verschillende tools in ons eLearning platform kunnen we je trainingsmateriaal aanpassen zodat het nog meer gebruikers bereikt.
Wat kan worden bijgehouden met SCORM?
SCORM kan zowat alles in een eLearningcursus bijhouden. Door de SCORM-gegevenspunten te gebruiken, kun je informatie verzamelen over de prestaties van leerlingen op verschillende gebieden, zoals voltooiingspercentages, het bereiken van vaardigheden, de tijd die je aan een taak besteedt, het aantal pogingen dat nodig is om te slagen voor beoordelingen, klikpercentages en nog veel meer.
Dit soort gegevens kan worden gebruikt voor rapportages en analyses die inzicht geven in hoe je je eLearning-inhoud in de loop van de tijd kunt verbeteren.
Maar SCORM is niet beperkt tot het meten van prestaties alleen: Je kunt SCORM ook gebruiken om de interactie van gebruikers met inhoud zoals quizzen of interactieve simulaties bij te houden door te noteren wanneer specifieke items werden geopend of welke dia's werden geopend.
SCORM ontwerpbureau
Een van de grootste voordelen van SCORM is dat het eLearning implementaties veel gemakkelijker maakt door een standaard te creëren tussen alle eLearning platforms.
SCORM wordt ondersteund door meer dan 90% van de leermanagementsystemen op de huidige markt en geeft je een universele taal waarin je inhoud kunt maken terwijl je eLearning platform consistent blijft.
TheLearning LAB levert bekroonde SCORM-compliant e-learning ontwikkelings- en instructieontwerpservices aan bedrijven die hun e-learning content zelf willen ontwikkelen en deze klaar willen hebben om te implementeren in onze Learning Management Systems (LMS) of elearning platform.
Ons team van experts heeft jarenlange ervaring in het maken van interactieve inhoud die boeiend en leuk is en tegelijkertijd praktische trainingsoplossingen biedt.
We werken met een verscheidenheid aan klanten, waaronder bedrijven, universiteiten, overheidsinstellingen en nog veel meer die op ons vertrouwen om hoogwaardige trainingsoplossingen te ontwikkelen tegen betaalbare prijzen.
Als je op zoek bent naar een betaalbare maar krachtige SCORM ontwerpoplossing, neem dan vandaag nog contact met ons op via e-mail.